Nieuwsarchief


De Malletband van "Koningin Wilhelmina" heeft een gouden medaille met onderscheiding gewonnen op de 62e Rasteder Musiktage. Het muziekprogramma van de Malletband was van ongekend niveau en wist het publiek tot een staande ovatie te brengen, iets wat ongebruikelijk is bij een dergelijk festival. Deelname aan Rastede was een mooie try-out als opmaat voor het KNMO Podiumconcours op 11 november as. te Drachten.

Image

Het gezamenlijke Harmonieorkest van "Koningin Wilhelmina" en "Crescendo" Stadskanaal hebben met het muziekwerk "Singapura Suite" bij het festival Borkum op zaterdag 17 juni 2017 een prachtig aantal van 86 punten behaald. Goed voor een 1e prijs en 2e plek in de 5e divisie. Een mooi verslag is hier  te lezen. 

Image

Op zondag 4 juni vond, na meer dan een half jaar aan voorbereiding, de tweede editie plaats van het Toppers Concert. Wederom werd dit unieke concertconcept een groots meezingfeest met ruim 700 bezoekers die gedurende het drie uur durende hoofdprogramma er een gezellig feest van maakte. Hoewel het zomers warm was binnen en buiten nog heerlijk vertoeven was tijdens deze 141e Pinksterfeesten, wisten vele bezoekers de Evenementenhal te vinden om dit unieke concert bij te wonen. Onder enthousiaste presentatie van Willie Oosterhuis, brachten het Harmonieorkest en Malletband een zeer gevarieerd programma met Nederlandstalige meezingers. Dit samen met The New College Band (met zanger Nick Arends en zangeres Manon Prins), Theo Driessen, Koos Alberts en Peter Beense. Het voorprogramma en after party werd verzorgd door DJ Bas Bosman. Het concert opende om 21:00u prachtig met een indrukwekkend muzikaal stuk van The New College Band, waarna Theo Driessen de klanken van "Zij Gelooft In Mij" inzette. Na een openingswoord door Willie Oosterhuis, kwamen een aantal tambours (gekleed in het uniform van de vereniging) het podium op. Met een knipoog naar de traditionele muziekvereniging, werd met met een prachtige stuk slagwerk en lyra-spel de opening verricht met "Ik Hou van Holland" waarna het gehele orkest en malletband het overnam. Hierna ging het programma continue door, om alleen onderbroken te worden door een optreden van Koos Alberts en Peter Beense. De sfeer zat er de gehele avond in de zaal goed in en op het podium was er zelfs een polonaise. Om 00:00u eindige het hoofdprogramma met het Grunnens Laid waarna DJ Bas Bosman tot 01:00u de after party verzorgde. De vereniging kijkt met veel trots terug op de tweede editie van het Toppers Concert. Dank aan de vele sponsors en subsidiegevers die dit concert mogelijk hebben gemaakt. 

Op zondag 4 juni 2017 gaan we een groots meezingconcert geven met Nederlandstalige muziek in de Evenementenhal Delfzijl tijdens de Pinksterfeesten Delfzijl: het TOPPERS CONCERT. Dit wordt een spetterend muziekfeest met een grote mix aan bekende muziek, live gespeeld door de toppers van het harmonieorkest en malletband, The New College Band en met vele artiesten: Peter Beense, Theo Driessen, Koos Alberts, Willie Oosterhuis en DJ Bas Bosman. De zangteksten komen op grote schermen in de zaal. Zaal gaat open om 20.00u en vanaf 20.30u gaan we los met het TOPPERS CONCERT. Toegangskaarten kosten EUR 5 per stuk en zijn vanaf 8 mei as. in de voorverkoop beschikbaar. *Leden van de KZRV Neptunus hebben op vertoon van de speciale kaart gratis toegang*

Image

JA! Wij gaan het weer doen! Het grote concert vorig jaar krijgt op zondag 4 juni 2017 een vervolg. Het TOPPERS CONCERT 2017. We gaan vorig jaar overtreffen met een groots meezingfeest met Nederlandstalige muziek tijdens de Pinksterfeesten Delfzijl. Zet alvast zondagavond 4 juni 2017, Evenementenhal Delfzijl, in je agenda. Volg onze Facebook-site waar we binnenkort zullen onthullen welke artiesten gaan deelnemen.

Image