AMV

Algemeen Muzikale Vorming


Van eind oktober 2019 tot eind mei 2020 organiseert de muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” de cursus ‘Algemeen Muzikale Vorming’ (AMV).

Wat is AMV?

AMV is een 1-jarige cursus van 24 lessen, voor kinderen vanaf 7 jaar tot cq. 10 jaar oud, waarin kinderen op speelse wijze kennis op doen van de grondbeginselen van muziek. Zij leren muzieknoten lezen, gaan ritmes oefenen en leren belangrijke muziekbegrippen. Kinderen gaan direct vanaf het begin ook zelf muziek maken door het leren spelen van de blokfluit. Zo wordt het geleerde direct in de praktijk toegepast.

Na de kerstvakantie introduceert de docent regelmatig een ander instrument tijdens de lessen. Zo worden verschillende blaas- en slagwerkinstrumenten besproken. Op sommige slagwerkinstrumenten kunnen kinderen ook actief gaan spelen.

Richting het einde van het cursusjaar wordt toegewerkt naar het geven van een kleine uitvoering, zodat de kinderen het geleerde kunnen presenteren aan ouders, familie etc.
Na de cursus AMV hebben kinderen een muzikale gereedschapskist opgebouwd waarmee optioneel kan worden doorgestoomd naar muziekles op een gekozen muziekinstrument.

Wie verzorgt de AMV-lessen?

De AMV-lessen wordt gegeven door muziekdocent Geertje Mars. Geertje Mars is op 7-jarige leeftijd begonnen met blokfluitlessen, waarna ze al snel koos voor de dwarsfluit. Na 9 jaar les te hebben gehad heeft ze de overstap gemaakt op de saxofoon. De passie voor muziek werd al snel duidelijk nadat ze na het behalen van haar SPW-opleiding koos voor de opleiding Onderwijs Assistent Muziek te Drachten. Daar heeft ze kennis mogen maken met de vele aspecten van de muziek en heeft ze ook haar certificaten voor Ensemble Directie en Assistent Dirigent Koor succesvol mogen voltooien.

Momenteel is Geertje dirigent en docent bij verschillende verenigingen. Zo is ze sinds 2010 dirigent van ‘Christelijk Vocaal Ensemble’, sinds 2016 dirigeert ze het SMO-ensemble en is ze in 2018 begonnen als dirigent van het B orkest van CMV Oranje Grootegast. Daarnaast is ze saxofoondocent bij muziekvereniging ‘Volharding’ Ten Boer en AMV-docent bij CMV Excelsior Baflo. Ook speelt ze zelf graag saxofoon met een voorliefde voor de baritonsaxofoon.

 

Wanneer zijn de lessen? 

De lessen zullen op woensdagmiddagen worden gegegeven, aanvang 15:00u in het clubgebouw van "Koningin Wilhelmina" in Farmsum. De lessen beginnen woensdag 30 oktober 2019 en zijn wekelijks, exclusief de schoolvakanties. De lessen gaan door t/m eind mei 2020. 

Wat kost AMV en wat krijg ik hiervoor?

De cursus AMV kost € 75 per deelnemer per cursusjaar. Hiervoor krijgt de leerling:

  • 24 lessen van 45 minuten van een gekwalificeerde docent;
  • Een blokfluit;
  • Lesmateriaal.

Vragen? 

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons. Zie hier voor contactgegevens. U kunt voor vragen ook e-mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Opgeven? 

Klik hier om uw kind op te geven voor de AMV-cursus. In een nieuw scherm zal het opgaveformulier worden getoond. Na opgave ontvangt u binnenkort van ons aanvullende informatie, zoals het lesrooster.