Nieuwsarchief


Image

De muziekvereniging "Koningin Wilhelmina" uit Delfzijl/Farmsum heeft de inzameling van oud-papier overgenomen van de Wandelsportvereniging Spirit. WSV Spirit heeft onlangs moeten aangeven voor de laatste keer oud-papier te hebben opgehaald vanwege onvoldoende beschikbare mensen. In goed overleg tussen beide verenigingen, gaat "Koningin Wilhelmina" in Farmsum/Delfzijl op o.a. de ophaaladressen van "Spirit" het oud-papier ophalen. Al deze adressen hebben hierover onlangs een brief ontvangen en zullen eind december het ophaalschema voor 2018 ontvangen. Het ophaalschema zal ook worden gepubliceerd op o.a. de website van de gemeente Delfzijl. 

I.v.m. het grote aantal ophaaladressen van WSV Spirit in het gebied ten westen van de Hogelandsterweg (Middelplaat tot aan Borkumerrif, exclusief Biessum), gaat Koningin Wilhelmina in dit gebied met een perswagen huis-aan-huis het oud-papier ophalen. Bewoners van dit gebied hoeven dan desgewenst vanaf januari 2018 het oud-papier niet meer zelf weg te brengen maar kunnen dit op de ophaaldagen bij de weg zetten.  Alle inwoners van dit gebied zullen hierover binnenkort worden geinformeerd. 

Voor vragen etc. kan worden gemaild naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Image

De Malletband heeft zaterdag 4 november 2017 met 92,67 een 1e prijs met onderscheiding behaald in de hoogste divisie op de Concertwedstrijd Slagwerkensembles in Drachten. Met dit behaalde puntenaantal heeft de Malletband zich weten te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap. Dit wordt gehouden op 3 februari as. in theater 'De Nieuwe Kolk' te Assen.

De Malletband, onder leiding van Theo van Kruistum, speelde in een programma van 30 minuten twee werken: Firedance en Troy. Beide werken zijn technisch hoogstaand en worden aangevuld met piano en zangeressen. De driekoppige jury complimenteerde de Malletband met de mooie klank, de technisch zeer fraaie delen en gaf aan dat met veel genoegen naar het optreden is geluisterd. 

Op zaterdag 10 maart as. geeft de Malletband, meervoudig Nederlands Kampioen, een slagwerkconcert in theater De Molenberg te Delfzijl. Tijdens dit concert kan het publiek ook deze twee werken beluisteren. 

 

Image

Zaterdag 4 november as. geeft de muziekvereniging "Koningin Wilhelmina" het concert "Wilhelmina in Concert 2017" in de Evenementenhal te Delfzijl. Het concert krijgt een zeer gevarieerd en veelzijdig programma van prachtige en indrukwekkende blaas- en slagwerkmuziek. De optredens worden gegeven door het Harmonieorkest, de Malletband en de twee leerlingenorkesten van de vereniging en worden ondersteund met professioneel licht en geluid.
 
Voor iedere muziekliefhebber biedt het concert iets moois. Zo zullen de muziekwerken worden gespeeld waarmee de Malletband onlangs een gouden medaille behaalde in Rastede (met medewerking van zangeressen en pianist) en het Harmonieorkest een 1e prijs behaalde in Borkum. Maar ook is er onder meer filmmuziek, dixieland, klassieke werken in een nieuw jasje en bekende Nederlands- en Engelstalige (pop)nummers.  
 
In de pauze van het concert kan worden deelgenomen aan de grote verloting. Er zijn vele fantastische prijzen te winnen, waaronder een dinerbon voor twee in restaurant "De Boegschroef”" in Delfzijl en een rondvlucht boven de provincie. De Evenementenhal is open vanaf 18.45u en het concert begint om 19.30u. Entree bedraagt EUR 7,50 (EUR 4,00 t/m 12 jaar). Toegangskaarten zijn vanaf 18.45u bij de entree Evenementenhal verkrijgbaar. 

Op zaterdag 23 en zondag 24 september vindt de 7e editie plaats van het Muziekfestival Delfzijl. Muziekvereniging "Koningin Wilhelmina" is hier weer bij. Tijdens het zatedagmiddagprogramma staan we met het orkest/malletband  (samen met Crescendo Stadskanaal) en beide leerlingenorkesten op het vaste podium Vennenplein in het centrum Delfzijl. Het wordt een mooi muzikaal programma. Zie de website van het Muziekfestival Delfzijl: www.muziekfestivaldelfzijl.nl 

Image

De Malletband van "Koningin Wilhelmina" heeft een gouden medaille met onderscheiding gewonnen op de 62e Rasteder Musiktage. Het muziekprogramma van de Malletband was van ongekend niveau en wist het publiek tot een staande ovatie te brengen, iets wat ongebruikelijk is bij een dergelijk festival. Deelname aan Rastede was een mooie try-out als opmaat voor het KNMO Podiumconcours op 11 november as. te Drachten.