Harmonieorkest

Harmonieorkest

Het orkest van de muziekvereniging "Koningin Wilhelmina" is een harmonieorkest en staat onder leiding van Theo van Kruistum. Dit wil zeggen dat de bezetting van koperblazers is aangevuld met houtblazers (klarinetten, hobo's, enz). Ons orkest heeft een ledenaantal van circa 30 personen, waarbij de leden van het leerlingenorkest niet zijn meegeteld. 

Het orkest is van alle markten thuis. Er worden diverse concerten gegeven waarin de hedendaagse muziek niet ontbreekt. Ook als begeleidingsorkest doet de harmonie zich gelden. Met verschillende regionale artiesten als Erwin de Vries, Arno vd Heyden maar ook met nationaal bekende sterren als Ernst Jan Daniël Smit en Frans Duyts, zijn reeds diverse succesvolle concerten gegeven. Naast verschillende concerten, treedt het Harmonieorkest bijvoorbeeld op bij de Pinksterfeesten in Delfzijl en, samen met de Malletband, tijdens straatoptredens zoals het binnenhalen van de Avond-4-Daagse. 

Mocht u eens willen komen luisteren of misschien meespelen, komt u dan gerust eens langs in ons clubgebouw aan de Molenstraat 2 te Farmsum. Het orkest repeteert hier wekelijks (mu.v. schoolvakanties) elke woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur. U bent van harte welkom!!

Vacatures

Het orkest kan nog muzikanten gebruiken! Met name in onze kopersectie kunnen we blazers gebruiken. Dit betreft o.a. instrumenten zoals de bariton, trombone en hoorn. Maar ook op andere instrumenten kunnen we altijd muzikanten gebruiken. Zie voor meer informatie de pagina “Lid worden?”

Meer informatie?

Neem voor meer informatie contact op met het secretariaat van de vereniging. Ook bent u van harte welkom om eens een kijkje te nemen bij een repetitie!